Vinkkejä mökin sisustamiseen

0
184
Vinkkejä mökin sisustamiseen

Maalaistalojen inspiroimista yksityiskohdista aina kutsuvaan moderniin mökkiin, olipa oma mökkisi millainen tahansa tai ehkä vielä haaveilet omasta kesämökistä, ohessa on muutamia vinkkejä lämpimän ja kutsuvan tunnelman luomiseksi mökille. Mökin saa tuntumaan helposti kodilta yhdistelemällä oikeanlaisia värejä, tekstuureja ja materiaaleja keskenään sekä valitsemalla helppohoitoisia ja tarkoituksenmukaisia kalusteita.

Luonnonmateriaalit ja värit

Aloita tarkastelemalla mökin nykyistä väripalettia. Mikäli värimaailma koostuu enimmäkseen neutraaleista sävyistä, voit lisätä sisustukseen pieniä väripilkkuja, kuten tyynyjä tai tauluja. Tämä auttaa luomaan kutsuvan ja kerroksellisen tilan, joka tuntuu mukavalta ja viihtyisältä. Luonnonmateriaalien käyttö on myös hyvä tapa luoda mökin sisustukseen lämpöä: puiset huonekalut, kivilattiat ja luonnolliset tekstiilit, kuten paju ja rottinki, voivat kaikki tuoda tilaan luonnollista särmää. Valitse mökille luonnonkuiduista valmistettuja pehmeitä kalusteita, kuten mattoja, peittoja ja sohvatyynyjä. Huolettomuus ja käytännöllisyys ovat mökin sisustamisessa valttia, sillä harva haluaa käyttää lomapäiviään puunaamiseen. Uusia sisustushankintoja voi tehdä nykyisin turvallisesti myös kryptovaluutalla netissä, tutustu lisää kryptoihin: https://plock.fi/

Hyvä valaistus on tärkeää mökilläkin

Hyvä valaistus on olennainen asia missä tahansa tilassa, niin myös mökillä viihtyisän ilmapiirin saavuttamisen kannalta. Valitse valosävyltään lämpimän valkoisia polttimoita, mikäli haluat luoda tilaan tunnelmallista ja romanttisempaa ilmettä. Kirkas valkoinen valo taas toimii esimerkiksi hyvänä siivousvalona. Jos mökissäsi on matala katto, käytä kattovalaisimien sijaan pystysuoria kattoon kohdistuvia valaisimia, jolloin katse kohdistuu ylös ja tila näyttää korkeammalta. Nämä tukevat paitsi viihtyisän ilmapiirin syntymistä, mutta myös pitävät yleisilmeen samalla yksinkertaisena että tyylikkäänä. Valaisimia on lisäksi hyvä olla useampia erilaisia, kuten pöytävalaisimia ja lattiavalaisimia. Mikäli mökin kaikki sisäpinnat ovat puuta ja sinne kaipaisi vaaleampaa ilmettä, jo pelkkä katon tai lattian maalaaminen vaalealla sävyllä rauhoittaa ja voi riittää raikastamaan kokonaisuuden.

Helppohoitoiset materiaalit

Mökillä kaikkien pintamateriaalien on hyvä olla helppohoitoisia. Kuvioinnit ja epätasaiset pinnat ovat usein armollisia ja piilottavat pienet roskat. Mitä tulee mökin tekstiileihin, loistava materiaalivalinta mökille on pellava, sillä se säilyttää viileytensä kuumina kesäpäivinä, hylkii likaa ja kestää hyvin kulutusta. Lisäksi pellava vain pehmenee ja paranee käytössä. Lattiamateriaaliksi sopivat hyvin laatat ja kivipinnat, sillä ne kestävät hyvin kengilläkin kulkemista. Vanhan takan voi halutessaan uudistaa esimerkiksi maalaamalla tai pinnoittamalla sen kuumuutta kestävällä kalkkilaastilla. Tumma väri nostaa takan tilan keskipisteeksi.

Edellinen artikkeliAloittelijan ETH 2.0 -opas