Oletko jumissa mökillä sateisena iltana?

0
641
Oletko jumissa mökillä sateisena iltana?

Jokainen suomalainen mökin omistaja on ollut joskus siinä tilanteessa kun mukava mökillä vietetty viikonloppu on keskeytynyt sateen takia. Vaikka mökille vietetty aika on yleensä hyvin rentouttavaa, aika voi käydä nopeasti pitkäksi, jos olet jumissa sisällä.

Tietenkin tähän varaudutaan yleensä tuomalla mukana hyviä kirjoja luettavaksi, ehkä muutama lautapeli pelattavaksi. Niistä on kuitenkin hankala innostua, jos sinua ei juuri sillä hetkellä kiinnosta pelata. Näissä tapauksissa voikin olla hyvä idea käyttää aika hyväksesi ja oppia jotain uutta!

Loistava aika oppia kryptovaluutoista!

Tähän täydellinen vaihtoehto on kryptovaluutat. Se on hyvin puhuttu aihe nykypäivänä, joten vaikka et olisi itse hankkimassa kryptovaluuttoja, niistä on hyvä tietää edes jonkin verran. Sen avulla sinulla ei mene käsi suuhun seuraavan kerran kun joku nostaa aiheen esille illallisen aikana.

Joten aloitetaan aivan perusteista. Mitä kryptovaluutat oikeastaan ovat? Kyseessä on elektronin valuutta, joka julkistettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2009. Se ei kuitenkaan lähtenyt välittömästi nousuun, sillä monet epäilivät keksintöä varsin paljon. 2010 luvun aikana valuutta koki kuitenkin suuren muodonmuutoksen, ja nyt se on todella uskomattomassa suosiossa.

Kryptovaluutat toimivat lohko ketjun avulla. Lohkoketju mekaniikka esiteltiin ensimmäisen kerran ensimmäisen kryptovaluutan, Bitcoinin, yhteydessä. Tällä tekniikalla estetään rahan peseminen, jotta valuutta pysyy jonkin arvoisena. Nykyään lohko ketjulla voi olla muitakin toimintoja. Näihin voi kuulua esimerkiksi rahalliset toimet ja äänestäminen.

Bitcoin Kurssi sisältää korkean volatiliteetin

Monet tietävät, että Bitcoin Kurssi voi heitellä hyvin paljon lyhyessä ajassa. Tämä johtuu siitä, että sekä Bitcoin Kurssi että kaikki muut kryptovaluutat sisältävät korkean volatiliteetin. Tämä tekee niistä suuren riskin sijoituskohteita. Toisaalta tämä myös mahdollistaa juuri krypto valuutoille ominaiset jättimäiset tuotot.

Tämä korkea volatiliteetti johtuu muutamasta erilaisesta asiasta. Ensimmäisenä, kryptovaluutat reagoivat hyvin paljon ulkoisiin tekijöihin. Näitä voi olla niin erilaiset lailliset tahot kuten myös jopa julkisuuden henkilöt. Sen lisäksi internetillä on suuri vaikutus volatiliteettiin. Koska krypto valuuttoihin sijoitetaan ympäri maailmaa ja ihmiset pääsevät reagoimaan nopeasti uudistuksiin, arvo saattaa heitellä todella nopeasti lyhyessäkin ajassa.

NFT on alan puhutuin uutuus

Kuten jo mainitsimme, lohko ketjuilla voi olla nykyään monia erilaisia käyttötarkoituksia. Tämän lisäksi koko kryptovaluuttojen ala muuttuu ja uudistuu vuosi vuodelta monilla muillakin tavoilla.

Näistä loistava esimerkki on vuoden 2021 suureen suosioon nousseet NFT merkit. NFT tarkoittaa Non-Fungible Token merkkiä. Nämä ovat kuin krypto maailman keräilytuotteita. Siten ne voivat olla esimerkiksi digitaalisen taiteen tai vaikka musiikin muodossa. Niistä voidaan käydä kauppaa aivan samalla tavalla kuin perinteisestä taiteesta.

Nämä uudet keksinnöt tietenkin mahdollistavat uusia asioita sijoittamisen maailmassa. Sen lisäksi ne mahdollistavat tekijöille monia asioita. Esimerkiksi NFT merkit mahdollistavat erilaisten luovien ihmisten pääsevän myymään omia luomuksiaan. Tämä on tietenkin todella hieno asia kaikille, jotka haluavat tehdä tuottoa myymällä omaa taidettaan.

Kryptovaluutat tulevat vain kasvamaan vuosien edetessä

Todellakin, krypto valuutoille keksitään vuosi vuodelta enemmän uusia käyttötarkoituksia. Tästä syystä useammat ihmiset ja yhtiöt hankkivat niitä. Tämä taas lisää uusien käyttötarkoitusten tarvetta. Tämän kaiken takia kryptovaluutat levittäytyvät hiljalleen suuremmaksi ja suuremmaksi.

Kryptovaluutat luotiin alkujaan toimimaan maksutapana, aivan kuten perinteinen fiat-valuutta. Tämä ei ole vieläkään poistunut, vaan monia valuuttoja voidaan käyttää myös maksutapana. Valitettavasti monet firmat eivät kuitenkaan hyväksy niitä vielä fiat-valuutan sijasta. Tämä tulee varmasti muuttumaan tulevina vuosina. Mitä useammat ihmiset hankkivat valuuttoja, sitä kannattavampaa yhtiöille on tarjota mahdollisuus käyttää niitä maksuna. Kaiken kaikkiaan, kryptovaluutat tulevat vain kasvamaan vuosien saatossa entisestään.

Edellinen artikkeliPerustiedot Blackjackistä
Seuraava artikkeliTarvitsetko tekemistä mökkivieraiden kanssa?