Mökin ruokavarastot kuntoon

0
930

Kesä on tulossa ja koska sosiaalinen eristäytyminen on kannattavaa vielä jonkin aikaa, on hyvä suunnata omalle mökille pakoon ihmisiä ja pöpöjä.

Monet käyvät mökeillään laittamassa ne niin sanotusti kesäteloille, eli viettämässä päivän tai pari aikaa ennen lomakautta, siivoamassa, pilkkomassa polttopuita sekä muutenkin tarkistamassa että kaikki on valmiina kesäkautta varten.

Elintarvikkeiden miettiminen

Samalla on hyvä miettiä, minkälaista elintarviketta voi viedä mökille pidemmäksi ajaksi, ilman että ne menevät pilalle kovin äkkiä. Jos mökin sisällä oleva ilma ei pääse kovin kosteaksi missään vaiheessa, kannattaa pohtia kesän kuivaruokatilanne hyvissä ajoin.

Mökille on hyvä varastoida tarpeeksi vaikkapa pastaa ja makaronia sekä riisiä ja couscousia. Jauhoja on hyvä hankkia vaikkapa kastikkeen suurustamiseen tai miksei vaikkapa leivontaan, jos sellaiseen on mahdollisuus. Kastikkeen suurustaminen onnistuu myös maissijauhoilla, joka on usein kätevämpi vaihtoehto kiiretilanteessa. Perunamuusijauheet ovat varsin näppäriä kuivaruokia, jotka säilyvät pitkään sillä ne ovat pakattu erillisiin pusseihin, jotka pidentävät säilytysaikaa ratkaisevasti.

Napostelussa ovat pähkinät oivia valintoja

Naposteluun kelpaavat mainiosti vaikkapa pähkinät, sillä sipseissä on usein lyhyempi säilytysaika. Sipsipussit voi ostaa jokaiselle mökkireissulle erikseen. Pähkinöitä voi puolestaan tilata netin verkkokaupoista ulkomailta halvalla hinnalla suurempia satseja.

Mökillä kuivaruoan lisäksi parhaiten säilyviä elintarvikkeita ovat tietenkin säilykkeet. Nötköttiä ja muuta lihaa sisältävät säilykkeet säilyvät vuosia, joten niitä kannattaa aina olla pahan päivän varalta. Säilykkeinä on saatavilla kätevästi vaikkapa lihapullia, joten ruoanlaitto nopeutuu huomattavasti kun ostaa nekin valmiina.

Säilykekasvikset ja -vihannekset ovat järkeviä hankintoja mökille niin ikään. Kasvissäilykevalikoimassa on sitä paitsi paljon sellaisia herkkuja, mitä Suomesta ei saa edes kesällä tuoreena. Oliivit ja kaprikset antavat ruokiin mukavaa makua ja ne säilyvät avaamattomina pitkään myös mökkiolosuhteissa.

Ei pidä myöskään unohtaa maustamiseen liittyviä elintarvikkeita, kuten kuivamausteita, suolaa ja sokeria. Niitä kannattaa ostaa mökille isompia määriä kerralla, sillä niitä tarvitaan aina, oli sitten ruoka mikä tahansa.

Ruokakaapeissa on hyvä olla myös pitkään säilyviä nesteitä, kuten öljyä ja etikkaa. Jälkimmäistä voidaan käyttää ruoanlaiton lisäksi myös puhdistamiseen. Ruokasoodan kanssa etikka tekee ihmeitä monille vaikeillekin kohteille.

Edellinen artikkeliViihde-elektroniikkaa mökeille
Seuraava artikkeliNukkumapaikat mökillä