Makuuhuone on tärkeä tila

0
642

Makuuhuone on yksi asunnon ja kodin tärkeimpiä huoneita, ellei tärkein. Siellä vietetään – toivottavasti – noin kolmasosa vuorokaudesta. 8 + 8 + 8 = 24 -laskutoimitus tarkoittaa sitä, että 8 tuntia on varattu työntekoon tai opiskeluun, 8 tuntia vapaa-aikaan ja 8 tuntia nukkumiseen.

Siksi makuuhuone on hyvä pitää kunnossa hyvää ja tasapainoista nukkumista varten. Tämä tarkoittaa sitä, että makuuhuone tulee siivota kuten muutkin huoneet, ettei ilmassa lennä pölyä. Makuuhuoneessa tulisi myös ilmankosteuden olla sopivalla tasolla, sillä liian kuiva ilma aiheuttaa usein yskimistä, joka taas haittaa unta.

Tuuletusta tarvittaessa

Makuuhuoneen tuulettaminen ennen nukkumaan menoa on tärkeää, sillä hyvä ja raikas huoneilma auttaa sekin nukahtamiseen. Keväällä, kesällä ja alkusyksystä voi myös mahdollisuuksien mukaan pitää ikkunaa auki, jotta ilma pysyisi raikkaana koko yöunien ajan. Kannattaa kuitenkin varoa, ettei makuuhuoneesta tule liian kylmä, sillä tällöin kurkku kipeytyy helposti. Kesällä taas saa Suomessa varoa sitä, etteivät hyttyset pääse inisemään korvan juureen yöaikaan.

Nukkumisen lisäksi makuuhuone on parisuhteessa ja erityisesti lapsiperhe-elämässä se paikka, jossa pariskunnan seksuaalisuutta voidaan ylläpitää. Jos makuuhuone on sotkuinen ja likainen, voi se vaikuttaa seksielämään ikävällä tavalla ja vähentää kiihottumista. Vanhempien kannattaa myös lukita makuuhuoneen ovi ja jos lukkoa ei ole saatavilla, kannattaa sellainen asentaa. Näin voidaan estää odottamattomat keskeytykset, jos perheen lapset lähtevät yöaikaan kävelemään pitkin huoneistoja.

Lukittujen kaappien taakse välineet

On järkevää myös hankkia lukot kaappeihin, jos niissä säilyttää seksielämään kuuluvia asuja tai välineitä, joiden avulla seksuaalisuutta ja parisuhdetta piristetään. Vinkkejä seksileluihin ja seksivälineisiin on saatavilla esimerkiksi sivustolla nimeltä Lovebuddy, jossa on myös tarjolla vertailuja seksileluista sekä artikkeleita parisuhteesta ja romansseista.

Seksilelujen ja asusteiden myynti on kasvanut tänä vuonna verkkokaupoissa kaksinkertaiseksi, koska ihmiset ovat olleet kotonaan pandemian vuoksi enemmän.

Tämä on omalta osaltaan tuonut haasteita makuuhuone-elämään, mutta hyvissä ajoin varustautumalla muiden silmille tarkoittamattomat välineet saadaan piiloon ja lukkojen taakse.

Ei kannata kuitenkaan unohtaa artikkelin alussa mainittua makuuhuoneen siistimistä ja järjestyksessä pitämistä, sillä usein pienetkin asiat voivat vaikuttaa seksuaalisuuteen tarvittaviin tunnetiloihin ja keskittymiseen.

Edellinen artikkeliNukkumapaikat mökillä
Seuraava artikkeliReasons to Shop on Discandoo