Mökkikauppa käynyt kuumana jo kaksi kesää

0
898
Mökkikauppa käynyt kuumana jo kaksi kesää

Mökkikauppa on käynyt todella kuumana jo kaksi peräkkäistä kesää. Matkustamista ulkomaille on rajoitettu ja ulkomaille matkustaminen ei ole epidemiasta johtuen monen mielestä tällä hetkellä mielekästä. Uutta mielenkiintoista tekemistä viikonloppuihin ja lomille onkin katsottu enemmän kotimaasta kuin moniin vuosiin.

Mökkien hinnat ovat myös nousseet ympäri Suomea, koska kysyntä on ollut niin suurta. Ennen kaikkea mökkien, jotka sijaitsevat järvien rannalla, hinnat ovat nousseet merkittävästi. Moni haluaa, että oma mökki on järven rannalla, koska silloin saunasta pääsee uimaan ja oman veneen pitäminenkin on helpompaa.

Niin sanotut kuivan maan mökit ovat huomattavasti halvempia. Maaseuduilta saa halvalla niin sanottuja mummon mökkejä, koska ne eivät ole useinkaan kovin hyvässä kunnossa, eikä niihin ole halukasta asukasta asumaan ympäri vuoden. Monet kaupunkilaiset ovatkin hommanneet edullisen mummon mökin, johon pääsee lomillaan perheensä kanssa hermoja lepuuttamaan.

Ota huomioon muutakin kuin sijainti

Sijainti järven rannalla on siis iso tekijä, kun kuluttajat ostamassa ja valitsemassa itselleen uutta mökkiä. Kuluttajan ei kannata kuitenkaan tuijottaa pelkää sijaintia, vaan myös monet muut tekijät on syytä ottaa huomioon.

Mökkien kunnot ovat hyvin erilaisia, on hyvin rakennettuja ja hyvin kunnostettuja mökkejä. Ja sitten on huonosti rakennettuja ja huonosti kunnostettuja mökkejä. Esimerkiksi mökkien salaojissa voi usein olla ongelmia, jotka lankeavat uusille ostajille ennemmin tai myöhemmin. Mökeillä voi olla myös kosteusongelmia, koska mökit ovat usein talvisin kylmänä ja kesällä mökkejä saatetaan lämmittää usein, jolloin sisäilman lämpötila vaihtelee jatkuvasti.

Kannattaa ottaa huomioon myös viihtyvyys mökillä. Osa ihmisistä haluaa vain rentoutua laiturin nokassa mökillä, ja osa taas haluaa ahkeroida ja vaikka viljellä maata. Kannattaa siis huomioida mökkiä valittaessa, että mökki pystyy tarjoamaan sellaista viihdettä ja ajanvietettä, jota on ensisijaisesti hakemassa. Monet rantamökit ovat esimerkiksi sellaisessa kalliossa, että sellaisessa maastossa pienellä palstalla ei ole mahdollisuutta viljellä maata, saati edes pitää marjapensaita.

Rentoutumista ja yhdessäoloa

Monelle mökillä olo tarkoittaa ennen kaikkea perheen kanssa yhdessä oloa. Mökillä pelataan korttia ja erilaisia lautapelejä yhdessä usein huomattavasti enemmän kuin kaupungissa. Tosin internet on hieman muuttanut tätä. Jos esimerkiksi alkaa satamaan vettä, ennen ei ollut niin paljon valinnanvaraa tekemiselle, mutta nykyisin kukin voi avata oman älylaitteensa.

Joka tapauksessa mökeillä vietetään paljon aikaa erilaisten pelien ja lelujen parissa. Perheen pienemmille onkin hyvä olla olemassa mökillä myös leluja, jottei aika ala kulkemaan liian hitaasti. Esimerkiksi lelukauppa netissä tarjoaa paljon hyviä vinkkejä uusista ja mielenkiintoisista leluista perheen pienemmille. Lelut voivat olla myös kehittäviä, jolloin lapset oppivat leikkiessään myös uusia asioita.

Parhaimmillaan lelutkin ovat sellaisia, että niitä käytetään yhdessä. Kuten esimerkiksi legot, joita voi olla rakentamassa yhtä aikaa, vaikkapa koko perhe. Se onkin mökeillä yksi parhaimmista asioista, että ne kokoavat perheet yhteen ja usein arkiset murheet unohtuvat. Tahti myös hidastuu ja stressitasot laskevat. Erilaiset lelut auttavat entisestään unohtamaan arkiset murheet ja työkiireet.

Vuokramökitkin kysyttyjä

Paitsi että mökkikauppa on käynyt kuumana, on myös vuokramökit olleet jo kaksi kesää todella kysyttyjä. Näinpä niidenkin hinnat ovat nousseet monien mielestä jo aivan liian korkeiksi. Kysyntä on kovaa, joten viikosta mökillä voi pyytää jopa nelinumeroisen summan.

Toisaalta ei oman mökin omistaminenkaan aivan ilmaista hommaa ole, koska mökkejä pitää kunnostaa aivan samalla tavalla kuin omakotitalojakin. Jos mökillä haluaa viettää esimerkiksi vain viikon vuodessa, niin vuokramökki on varmasti halvempi vaihtoehto.

Edellinen artikkeliTarjolla on poikkeuksellisen paljon uusia tapoja ansaita
Seuraava artikkeliMiten saa ajan kulumaan mökillä talvisin?